Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besk en slumpmssig hemsida p Zoomin

 

Team Diablo Fishing

2015, året då det hände grejer i Team Diablo Fishing !

 Jag tänkte försöka summera fiskeåret 2015 för oss i Diablo Fishing.

Vilket år det blev, många PBn krossades och hårt slit och många timmar började betala av sej på olika sätt.

Ännu en mild vinter gjorde det möjligt för oss att fortsätta spinnfisket efter gädda i havet efter nyår. Hösten 2014 hade gett oss hintar om att vi börjat tänka rätt och fångat många och även några bättre gäddor. 

Januari kickade igång och vi körde på som vanligt med fiskefredag så gott som varje vecka. Martin satte ner foten direkt och plockade upp en fet gädda på 10,6 kg.

 

Flera turer till blekinge skärgård gav oss ständig kontakt med grov fisk, om inte alltid upp i båt men kontakterna fanns där. Det är alltid samma känsla inför ett fiskepass när vi sitter samlade i bilen. Alla har samma spända förväntan av vad dagen kan ha att erbjuda och alltid hoppas man ju att det är idag det smäller på en 10 plusare.

Februari var månaden då vi passerade den gränsen flest gånger. Martin landar två fina damer på 10,7 och 10,1 och vi känner att vi har hittat rätt. Sista fredagen i februrari lyckas även Johan passera 10kg-strecket för första gången i livet och detta med råge. En smällfet dam på 13kg och 110cm landas till stor lycka ! 

I Mars fortsätter vi fiska gädda då vi vet att de stora finns där. Martin fångar åter fisk över tio kilo men det är i April som den riktiga damen för året får syna båten från insidan. Efter tre kontakter lyckas Martin till slut kroka henne, denna vackra och smällfeta fisk på 13,84 kg och 117cm.

Vilken drömfisk !! Våren är in antågande och även gösfisket testas. Martin fortsätter året igenom med plocka grova gäddor så gott som varje månad.  (förutom Juli ) Vi hade tidigt i vintras sagt att i år ska vi satsa på abborrfisket men det gick lite si och så med det under sommaren. Det är ju lätt det trevigaste och socialaste fisket undet oftast härligt väder. Vi gjorde lite småförsök att fånga feta randiga krigare men utan större lycka. Jonas och Martin landade däremot några riktigt fina gösar även om det detta året var tuffare fiske, kanske beroende på det ständiga blåsten som förstörde många fiskepass.

Hösten kickade igång igen och vi drog åter till havet för gäddfiske. Martin och Daniel gjorde några flugfiskepass i Mörrumsån efter öring och visst landade våra duktiga flugfiskare fisk som vanligt även om det inte detta året inte krokades några drömfiskar av oss.

Trägen och hårt slit lönar sej verkligen. Detta fick Martin erfara då han fick ett samtal från sportfiskeleverantören Bios. De ville att han ska vara deras ProFisher för varumärket Salmo här i Sverige. Hur coolt är inte detta ? Där ser man vad hårt slit, åtskilliga timmar och fint fotade fiskar kan leda till i framtiden. Detta ör något som vi alla i teamet är stolta och glada över och vi har nog inte riktigt ännu fått grepp om vad detta kan leda till i framtiden. Vi har ju under många år innan detta fiskat frekvent med Salmos fina beten för både abborre och gädda men nu ges vi nya möjligheter.  Martin fortsatte under hösten sin leverans av stora gäddor och visade att han klarade pressen som Salmo Pro Fisher :)

Han lyckas att ta hela 12st gäddor över 10kg på ett år!!.

 

Jonas landande nog årets häftigaste PB då han innan jul fick en riktig drömfisk när en abborre på mäktiga 1,7 kg knep betet i skärgården. En grym fisk som vi under 2016 kommer göra allt för att ens komma i närheten av men den är svårslagen ! 

Med detta tackar vi för 2015 och ser med spänning fram emot vad 2016 har att erbjuda. Förhoppningsvis sätter vi alla nya PBn och får många roliga fiskepass tillsammmans. 

 

Team Diablo Fishing 

 

Sndagen den 3 januari 2016 kl. 11:50

Allmnt | Permalnk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlgg

 

Kommentarer

Daniel 
2016-01-03 23:41
Hrligt!! Nu blickar vi fram mot ett fint 2016
Svar till Daniel:
Diablo hemsida 
2016-01-04 15:46
Helt rtt Laxadanne vi hoppas p ett kanon r
Mycket bra skrivit Johan och tack fr ret

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmnt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Länkar:

www.fiskeshopen.com/

www.nyvab.se/

www.skrabean.se/

www.fiskenyheter.se/

www.sveaskog.se/Morrum-Lax/

www.fiskesnack.com/

www.edgeflyfishing.com/

www.ivosjon.nu/

www.svangstasfk.com/

www.morrumsansfvo.se/

www.pimpelforum.se/startsida/Pforum.html

www.specimen-svenskan.se/

www.sportfiskeguide.se/

www.abugarcia.se/

www.kanalgratis.se/

www.laxlyckan.se/se

www.fisheco.se/

www.fiskefeber.se/

fiskejournalen.se/

www.dagensfiske.se/

www.sliperiet.se/

 fishdaily.se/

 

 

www.bios.se/

www.salmo.com.pl/en/tag/salmo-poland/

Bloggar:

www.dyngballarna.com/

www.alexios.se/

www.helgea.com/

erlandsfiskedagbok.blogspot.se/ 

mickes-fiske.blogspot.com/

sorenessebo.powweb.com/pikefly/index.htm

www.skanskakustfiskeklubben.se/

www.catchwithcare.blogspot.com/

teamnyfiken.blogspot.com/

www.dyngballarna.com/mordargurkahemsida/index.htm

manhoods.blogspot.com/

fiskebloggen.se/

esoxluciussyndrome.blogspot.se/

Väder/Karta:

www.smhi.se/

www.eniro.se/

 

 

 

 

 

 

 

Flden

RSS-fldeRSS 2.0

 

.

Senaste Fisket!!

 (Klicka på bild nedan)

 

 Vi är fyra smålänningar som söker efter de stora fiskarna.Vi fiskar mest i Blekinge och Småland.