Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Team Diablo Fishing

Rekordfiske i ny trevlig sjö !

I fredags var det åter dax för en ny Team Diablo expedition. Ännu en ny sjö var satt under lupp av vår egen "Pappa Vertikal" , Martin. Efter att sugit åt sej information på olika håll och köpt sjökort tidigt i veckan hade Martin gjort att vi var väl förberädda för ett lyckat fiske.

Jag och GösJonas anslöt med båt från Älmhult, Martin mötte upp vid sjöns camping där han redan köpt fiskekort till oss. Strax efter kl åtta var båten i sjön.

En sjö helt i bleke, lite morgondimma som inte lättat helt och sol gav oss hopp om en kanondag.

Lite nya jiggar var införskaffade och Martin hade preppat sina med en specialmontering av stingerkroken. Vi gör dagens första stopp vid några av sjön djupaste hålor. Vi kommer ganska snart i kontakt med fisk men de verkar otroligt försiktiga och vi missar några innan dagens första är i båten. Det tar kanske en kvart och det får väl vara godkänt i en ny sjö. Vi letar vidare i samma område och efter någon timme har vi landat ett tiotal gösar och vi tar välförtjänt kaffe.  Vi testar olika jiggar men det verkar inte som någon är markant bättre än någon annan, kanske en liten fördel för den mindre jiggen men en liten röd svans.

Vi letar oss djupare in i sjön mot skogen och kammar av de heta små punkterna som Martin studerat ut på sjökorten och som även håller fisk när vi väl kommer dit. Denna turen ska bli en rekordtur i vårt lilla teams historia. Vi drar gös som aldrig förr. Kanske inte är det de största men fan vad det hugger. Det blir en jämn kamp mellan Jonas och Martin, själv halkar jag efter lite men skyller på sömnbrist natten innan. Innan dagen är slut och vi rampar upp vid 18 tiden har vi landat otroliga 53 gösar och två mindre bonusgäddor. Toppvikten stannar dock på knappa 2 kg men snart har vi samlat ihop till en bättre fisk :) . Utöver detta tappade vi säkert nästan lika många då de högg försiktigt !  En kanondag med många skratt och kul fiske och som grädde på moset underbart väder får oss att längta till nästa tripp till en ny sjö. Vi har 2 förslag från Pappa Vertikal, frågan är vilken det blir. Hoppas ni följer oss här på sidan.

 

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 13:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Dussinet fullt med gös !

Jag och Martin tog en göstur i söndags igen. Suget efter vertikalfisket blev för stort. Möttes upp vid min båt vid tiotiden för att leta "insjötorsk" i sjön Möckeln.

Vädret var soligt men lite molningt när vi gav oss ut.  När vi väl kom fram till vårt första stopp så började vädret dra ihop sej. Det blev mörkt runt omkring och vi såg att regnet närmade sej. Blåsten tilltog och vågorna fick gäss. Inte det optimala för att drifta av ett bra gösställe. Vi hittade först ingen fisk där vi hade hoppats. Vi letar vidare på samma område och hitta snart lite ekon. Vi släpper på dem men fisken vill inte smaka våra jiggar, de verkar totalt ointresserade.

Efter lite klokt överläggade i båten beslutar vi oss för att förflytta oss till ett nytt ställe som vi tycker borde vara hett i denna västliga vind. Vi ser mycket fisk på lodet men ingen vill hugga. Vi flyttar oss en bit och i samma ögonblick titta solen fram kommer första hugget. Om det berodde på solen eller inte låter jag vara osagt men plötsligt hugger det på Martins Finn-S "Metallic Carrot ". Härligt !! Vi gör om i princip samma drift flera gånger och det blir till och med dubbelhugg någon gång. Gösarna duggar tätt och vi drar tio innan vi lämnar platsen. Teamvännen GösJonas möter upp med en annan båt där de trollar gös. De har fått en men bestämmer sej för att testa lite VJ. Jonas får direkt en fin gös på dryga kilot.  Klockan rinner iväg och jag och Martin måste bege oss hemåt men ett stopp till hinner vi. Vi stannar vid ännu ett nytt ställe som är rätt för dagens vind. Det finns fisk på lodet. Vi driftar några gånger innan jag till slut får hugg. Detta efter att ha satt på en lite mindre mer triggande jigg. Stoppet levererar 2 mindre gösar och vi stannar dagen på 12 st i båten.

Nästa gemensamma tur blir nog på fredag då en ny het sjö väntar !!!

 /Johan

 

Måndagen den 23 augusti 2010 kl. 22:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Lyckat fiske i nytt vatten

Jag och min teamvän Gösjonas gav oss iväg för att testa VJ i en ny sjö.

Jag har några sjöar som jag tänkt utforska lite med VJ.

Efter inköpt fiske på en mack var de dags att rampa i båten,djupkarta hade

Gösjonas fixat.

Nu var vi i båten fan vad gött,vi satt och kollade in sjökortet.

Det är riktigt kul att läsa nya sjö kort och plocka ut "russina i kakan".

Vi styr mot en kant som ser het ut,och börjar söka av den.

När vi är på 4,5m får jag en kärnträff med gråskala på ett riktigt stort eko!

Släpper direkt på de stannar lite över sen smäller de...

Spöböj ända ner i korkhandtaget,äntligen storgös tänker jag efter all tid man lagt.Tittar på Jonas och skrattar,fy fan vilken fisk säger jag.

Jag bänder och dra för fullt men vi får inte se fisken.

Har bara 0,10 lina och fluokarbontafs så det får tas lite lugnt.

Tills slut kommer hon upp och gösen blir till gädda.

Jävla vilken ryggbred madam i toppkondition.

Vi förbereder allt inför avkrokning och har väl bara henne uppe i båten max 30 sek.

Efter några fina kort och vägning tackar vi för oss och släpper henne.

Vi får sitta med henne och syresätta henne genom att dra henne fram och tillbaka säkert i tio min innan hon med ett plask sticker iväg.

Kort skickas ut och glädjen är stor ibåten.

Johan ringer och undra vad vi håller på med skulle ni inte fiska gös...

Jovisst säger jag men vi fick en liten bifångst kanske större än du någonsin har fått he he.

Skitsnack säger Johan jag har ett gäddrekord på9,5 vägt på farmors "besman".

Vi forsätter att kamma av kanten men de blir bara några tappade.

Efter några timmars letande hittar vi dom på en kant påfem meter

och dra sju mindre gösar.

Vi spara en matgös till Jonas morfar resten får gå tillbaka!

 

 

/// Martin

 

Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 09:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gösexpedition i ny sjö !

Jag och Martin har efter att börjat få kläm på vertikalfisket börjat titta oss omkring för att hitta nya intressanta vatten att finkamma. Idag rampades båten upp för att inom en timme åter var i vattnet i en sjö in närområdet ! Efter att ha köpt sjökort,bensin och fiskekort i den lokala bensinmacken styrde vi kosan mot rampen med spänd förväntan om vad denna dag hade att erbjuda !

 

Efter att ha studerat det nyss inköpta sjökortet insåg vi att dagens sjö inte hade några större hotspots att erbjudan. En sjö med ett maxdjup på knappa 8m, inga skarpa branter, grynnor, öar eller andra platser där man kan börja leta gös. Detta gav oss en utmaning. Efter lite inställningar på ekolodet så puttrade vi ut för att leta fiskekon.

Vi såg när vi rampade att det redan var några som rampat innan oss, konkurrenter ?  Det visade sej vara en båt som trollade runt längs en kant . Vi snappade upp en lite håla på sjökortet och tog oss dit för att undersöka. Martin såg efter ett tag fiskeko på lodet. Han gör dagens första släpp och fem sekunder senare sitter dagens första gös på kroken, denna kliver dock av vid ytan.

Vi flyttar några meter och gör ett nytt släpp, direkt hugger det på martins jigg, dagens första gös är i båten.  Satan vilken start tänker vi, vart ska detta sluta?

Vi kör på, jag tappar en liten på samma plats. Vi flyttar vidare, hittar en annan nivåskillnad, där drar Martin 3 gösar till innan fisket dör ut fram mot dagen. Ingen av gösarna är över kilot, tyvärr. 

Vi kör mot land, en fin sandstrand får vara dagens lunchrestaurang och vi tänder grillen. Underbara korvar från Szabos i Näsum grillas och avnjuts !

Efter dagens lunch dör fisket ut och vi hittar ännu färre ekon på lodet. Fram mot kl 15 ger vi upp. Vi rampar åter upp båten,nöjda med dagens fångst !"

Nu återstår att se vilken som blir nästa nya sjö att utforskas, kanske bär det söderut ?

 

/Johan

 

 

 

Tisdagen den 10 augusti 2010 kl. 22:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Grymt gösrace gav jämn kusinkamp !

 

Onsdag, lätt vind från sydväst, 20 grader varmt och växlande molninghet, tydligen optimala förutsättningar för bra gösfiske ! Detta var inget varken jag eller Martin hade räknat med när vi klev i båten strax efter kl 11 på förmiddagen. Endast utrustning för vertical jigging var med i båten. Vi har båda två testa några gånger innan med lite bladat resultat. Martin har väl haft bästa fisket med 11 st i båten i förra veckan men det var inte i Möckeln. Här har vi inte lyckats fullt så bra.

Vi börjar med att förflytta oss norr ut i sjön. Vi gör lite stopp på platser där vi tidigare har haft lite kontakter. Martin får på en vid andra stoppet och denna fisk ger oss en vink om att vi tänker rätt. Det blåser dock lite mycket på platsen och vi ser inga samlade "bananer" på lodet. Vi flyttar oss igen, kanske hittar vi en plats där vi inte driftar fullt så fort. Nästa stopp ska visa sej vara dagens höjdare. Här inom arean av 50x50m drar vi 29st gösar på vertikaljigg. De två jiggarna vi börjar dagen med verkar var helt rätt, vi behöver inte byta bete på hela dagen. Här dras det igång en sjuhelvetes huggsexa, varken jag eller Martin har någonsin varit med om dess like. Flera gånger står vi båda två med spöböj och drillar fisk paralellt. Efter en jämn kamp slutar vår lilla interna göstävling med 16 -14 till Martins favör. Vi nöter på och hoppas att en lite bättre fisk ska sluka våra beten men vi får nöja oss med toppfisk på knappa 2 kilo. Snittet för dagen låg uppskattningsvis runt kilot.  Kl 18 på kvällen är det två mycket nöjda medlemmar i Team Diablo som går iland och ser redan fram emot nästa tur, då ska vi ta de STORA !!!

 

// Johan

 

Onsdagen den 4 augusti 2010 kl. 22:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Länkar:

www.fiskeshopen.com/

www.nyvab.se/

www.skrabean.se/

www.fiskenyheter.se/

www.sveaskog.se/Morrum-Lax/

www.fiskesnack.com/

www.edgeflyfishing.com/

www.ivosjon.nu/

www.svangstasfk.com/

www.morrumsansfvo.se/

www.pimpelforum.se/startsida/Pforum.html

www.specimen-svenskan.se/

www.sportfiskeguide.se/

www.abugarcia.se/

www.kanalgratis.se/

www.laxlyckan.se/se

www.fisheco.se/

www.fiskefeber.se/

fiskejournalen.se/

www.dagensfiske.se/

www.sliperiet.se/

 fishdaily.se/

 

 

www.bios.se/

www.salmo.com.pl/en/tag/salmo-poland/

Bloggar:

www.dyngballarna.com/

www.alexios.se/

www.helgea.com/

erlandsfiskedagbok.blogspot.se/ 

mickes-fiske.blogspot.com/

sorenessebo.powweb.com/pikefly/index.htm

www.skanskakustfiskeklubben.se/

www.catchwithcare.blogspot.com/

teamnyfiken.blogspot.com/

www.dyngballarna.com/mordargurkahemsida/index.htm

manhoods.blogspot.com/

fiskebloggen.se/

esoxluciussyndrome.blogspot.se/

Väder/Karta:

www.smhi.se/

www.eniro.se/

 

 

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Senaste Fisket!!

 (Klicka på bild nedan)

 

 Vi är fyra smålänningar som söker efter de stora fiskarna.Vi fiskar mest i Blekinge och Småland.