Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Team Diablo Fishing

Göstur i småland !

Jag och Martin var ute på en vertikaltur efter gös i söndags. Det var meningen att vi skulle köra hösten första pass på grov havsgädda men efter vissa logistikproblem blev det istället en satsning på grov gös i Möckeln. Vad vi inte visste när vi var ute i söndags var att det i fredags landats en grov gös på hela 9.1kg av en dansk yngling.

Förutsättningarna var perfekta enligt oss. Det blåste lagom bris från synd. Detta blir perfekt sa Martin. Vi börjar att kamma av vissa punkter i södra änden innan utan att känna något vidare. Vi flyttar oss vidare och vid nästa stopp får martin fisk. Vi träffar på en likasinnad fiskere som också drar lite smågös, även han har blivit biten av vertikalt under sommaren. Klockan närmar sej lunch och vi går iland för att tända grillen. Mätta och go ser vi fram emot en givande eftermiddag med rock n roll fiske. Första stoppet på full mage ger kontakt direkt och jag får en fin gös på dryga 2 kilo. Vi flyttar oss vidare, nya heta ställen. Vi hittar nya punkter som är heta och det bästa med allt, de levererar direkt. Martin är grym på att hitta de små ställerna som håller fisk. Vi plockar ett gäng gösar innan dagen är slut totalt summerar vi 12 gösar i båten. Vi lyckas t o m få dubbelhugg. Tyvärr kommer det inte upp några jättefiskar men säsongen är ju inte över :) Vi utnyttjar dagen till max och rampar inte upp förrän halv sju, en dag går fort när man har kul !

/Johan

 

Torsdagen den 28 oktober 2010 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tufft heldagsfiske i underbart höstväder !

Så var det åter dax för mej och Martin att se om vi kunde lura någon storgös. Fiskesuget var enormt hos oss båda då jag igår fick indikationer på att gösen var på hugget och att det går att lura de lite bättre fiskarna.

Samling kl 8 vid min båt i sjön Möckeln. Natten hade varit svinkall, temp ner mot -10. Vi möts av en spegelblank sjön bitvis täckt av ett dimtäcke, detta kombinerat med soluppgången gör det till en njutbar morgonstund.

Vi gör till en början ett stopp i området där jag lurade min PB fisk igår men vi får lämna platsen tomhänta. Vi drar oss norr ut. Stannar på nästa ställa där jag och Danne hade bra fiske för några veckor sedan. Vi hittar fisk på lodet och ganska snabbt suger det till rejält i mitt spö. Vi kan landa en fin gös på precis under 2 kilo på min blodröda jigg. Vilken start säger vi, nu jävlar ska vi plocka de stora. En vacker morgon med en spegelblank sjö, är vacker och njutbar men inte gynnsam i fiskesammanhang. Vi betar av ställe efter ställe utan att landa fisk, endast någon enstaka stöt är vad som känns. Frustrationen ökar och vi bestämmer oss vid halv två-tiden för att ta ett break men lite korvgrillning.

Väl påfyllda av energi drar vi oss åter söderut i hopp om att det ska börja blåsa lite. Väl tillbaka på stället där jag fick min morgongös smäller det åter till i grejerna och vips är koncentrationen på topp igen. Lite vind, det var vad vi behövde, eller snarare fisken ! Vi landar ett flertal fiskar och räddar fisketuren! Martin är i slutskedet ofin nog och tar dagens största gös med ett fåtal grams marginal ! Idag hade vi inget lyckat fiske på Finn-S jiggarna utan det var de "Salty Bites " från sportfiskehörnan som levererade. Strax efter sex rampar vi åter upp båten efter en njutbar dag på sjön i trevligt sällskap. För att citera Martin så avslutar vi repotaget med följade ord. - En bra dag tar vi 50 gösar, en dålig som idag tar vi 10 st (:

 

 

 

Söndagen den 17 oktober 2010 kl. 22:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Heldag i propellerdödarn !

Åter igen var det en heldag bokad för fiske i bortavatten. Jag och Martin från teamet och med oss hade vi ännu en båt från Holje med Chrille och Larsson i besättningen. Dessa grabbar är grymma på havsöringsfiske, sikmete och abborrpimpel, idag är det vår uppgift att får dem frälsta på Vertilcal Jigging. 

Vi möter upp vid kl 08 00 mitt i Urshult. Martin har lagt ett hästjobb innan i veckan och fixat så att vi kan köpa fiskekort och även inskaffat allt som finns i sjökortsväg över sjön. Vi kör ner till byns camping och möts där av en äldre herre som förser oss med kort. Vi åker vidare genom äppelodlingar och förbi gårdsbutiker för att snart komma fram till rampen.

Väl i sjön är alla på hugget. Vi kör för att leta upp en 14m håla som Martin spanat in. Det är inte så lätt att hitta dit då sjökort och verklighet stämmer dåligt överens. För oss sportfiskare är det smått otroligt att en sjö med denna enorma fisketurism från hela norra europa inte har en bättre djupkarta, när sen sjön ser ut som den gör blir man än mer förvånad. Inte ens en farled är utmärkt. Grund och stenrev avlöser varann för att i nästa ögonblick vara 8m djupt. Detta får Larsson att svettas i sin nyinköpta HR480. Kanske ingen optimal båt i denna sjön. Väl framme vid hålan möts vi av två andra båtar. Fisketurister från tyskland. De kastar med jigg och vobbler och vad vi kan se landas en mindre gös. Vi känner inget och beger oss vidare. Larsson följer oss hack i häl men lyckas ändå gå på sten, det gick bra sån tur var. Vi testar vidare och efter ett tag suger det till i mitt spö. En fin gös på 1,8kg landas och vi börjar hoppas på att detta ska fortsätta under dagen. Vi vi flyttar vidare och landar några mindre gösar. Chrille tar sin första gös på vertikal och skiner ikapp med solen. Ingen större men det är gös. Larsson börjar misströsta men vägrar att ge upp. Vi tar lunch i den härliga höstsolen och njuter av väder och grillad korv.  Mätta och goa är vi laddade med ny energi. Vi drar söder ut över djupen, som blir till ett grund innan vi hinner reagera och vipps så förstår vi varför sjön kallas propellerdödarn. En fullfartskontakt tar bra på propellern men inte värre än att vi kan köra vidare. Vi nästa håla får Larsson fiske, härligt, nu har alla räddat namnet. Vi slänger i markören och drar några till i samma område. Vi skiljs åt, jag och Martin tar en liten omväg hem för att testa några intressanta spottar. Kvällen närmar sej, vi puttrar sakta förbi och genom enorma grundområden. För första gången på många månader kände både jag och Martin ett sug efter att jerka gädda. När sen det plaskar och blir virvlar framför båten titt som tätt blir inte suget mindre. Vi blir tvungna att ta oss under en bro och det var på håret att vi fick vända. Det blir ingen mer fiske, Martin tappar en bara. Vi glider mot rampen och klockan är närmare sju innan båten är uppe och en underbar dag till ända. Vi landar totalt 8 gösar av mindre storlek med en topp på 1,8kg. Det var längesen man såg så mycket båtar ute i en och samma sjö, och vi förstår varför ingen har större motor än en 4Hk :)

 

Söndagen den 10 oktober 2010 kl. 09:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

SÄSONGSAVSLUTNING

Jaha då var sista fiske dagen i mörrumsån för i år kommen.

Jag och Martin började väl vid halv 9 tiden att söka oss nedströms längs ån.

Åns strömmar fiskades av noga men det verkade lite trögt,

vi såg iallafall lite fisk så fisktomt var det inte i ån.

Men efter en händelselös men skön förmiddag så beslutade vi oss för att

ta grillpaus.

Under intagandet av korv med bröd å en kalle bier diskuterades som sig bör

allehanda teorier om hur fisket skulle fortgå.

Efter maten med nytänd fiskelust fiskade vi av ett fint stryk och efter en stund

så nöp det till i Martins fluga.Vi stog ett tag och försökte lura den men den ville inte ta så vi fortsatte nedströms.

Jag fiskade av en håla noga men det verkade inte va nån hemma så jag tog ett sista kast och då drog det i,efter en hård kamp så kunde Martin hjälpa mig och landa en 95 cm laxahanne som fick simma tillbaks igen.

Efter en stunds fiske beslutade vi för att prova stryket där Martin hade sin fisk.

Vi fiskade oss ner mot nacken och precis längst ner på nacken drog det till

hårt,fisken gick upp o rullade i ytan direkt o kunde landas efter en stunds

kamp.Det visade sig vara en fet öringhona på 75 cm o uppskattningsvis ca 5 kg

som gick tillbaka igen.

Nu var Martin rätt sugen på att oxå känna fast fisk efter diverse hugg o dragningar.

Jag såg honom närma sig nacken o rätt som det är hör jag ett vrål i

skymningen,fast fisk.

Jag skyndade mig ner för att hjälpa honom och efter en bra kamp med en pigg

fisk o lite dramatik kunde jag taila en fin hybridhona på 70 cm åt honom.

En kanonavslutning på en kanondag!

Nu är det bara ett halvår kvar till premiären,vi ses där.

             mvh Daniel    

 

Fredagen den 1 oktober 2010 kl. 16:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Länkar:

www.fiskeshopen.com/

www.nyvab.se/

www.skrabean.se/

www.fiskenyheter.se/

www.sveaskog.se/Morrum-Lax/

www.fiskesnack.com/

www.edgeflyfishing.com/

www.ivosjon.nu/

www.svangstasfk.com/

www.morrumsansfvo.se/

www.pimpelforum.se/startsida/Pforum.html

www.specimen-svenskan.se/

www.sportfiskeguide.se/

www.abugarcia.se/

www.kanalgratis.se/

www.laxlyckan.se/se

www.fisheco.se/

www.fiskefeber.se/

fiskejournalen.se/

www.dagensfiske.se/

www.sliperiet.se/

 fishdaily.se/

 

 

www.bios.se/

www.salmo.com.pl/en/tag/salmo-poland/

Bloggar:

www.dyngballarna.com/

www.alexios.se/

www.helgea.com/

erlandsfiskedagbok.blogspot.se/ 

mickes-fiske.blogspot.com/

sorenessebo.powweb.com/pikefly/index.htm

www.skanskakustfiskeklubben.se/

www.catchwithcare.blogspot.com/

teamnyfiken.blogspot.com/

www.dyngballarna.com/mordargurkahemsida/index.htm

manhoods.blogspot.com/

fiskebloggen.se/

esoxluciussyndrome.blogspot.se/

Väder/Karta:

www.smhi.se/

www.eniro.se/

 

 

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Senaste Fisket!!

 (Klicka på bild nedan)

 

 Vi är fyra smålänningar som söker efter de stora fiskarna.Vi fiskar mest i Blekinge och Småland.