Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Team Diablo Fishing

Heldag i propellerdödarn !

Åter igen var det en heldag bokad för fiske i bortavatten. Jag och Martin från teamet och med oss hade vi ännu en båt från Holje med Chrille och Larsson i besättningen. Dessa grabbar är grymma på havsöringsfiske, sikmete och abborrpimpel, idag är det vår uppgift att får dem frälsta på Vertilcal Jigging. 

Vi möter upp vid kl 08 00 mitt i Urshult. Martin har lagt ett hästjobb innan i veckan och fixat så att vi kan köpa fiskekort och även inskaffat allt som finns i sjökortsväg över sjön. Vi kör ner till byns camping och möts där av en äldre herre som förser oss med kort. Vi åker vidare genom äppelodlingar och förbi gårdsbutiker för att snart komma fram till rampen.

Väl i sjön är alla på hugget. Vi kör för att leta upp en 14m håla som Martin spanat in. Det är inte så lätt att hitta dit då sjökort och verklighet stämmer dåligt överens. För oss sportfiskare är det smått otroligt att en sjö med denna enorma fisketurism från hela norra europa inte har en bättre djupkarta, när sen sjön ser ut som den gör blir man än mer förvånad. Inte ens en farled är utmärkt. Grund och stenrev avlöser varann för att i nästa ögonblick vara 8m djupt. Detta får Larsson att svettas i sin nyinköpta HR480. Kanske ingen optimal båt i denna sjön. Väl framme vid hålan möts vi av två andra båtar. Fisketurister från tyskland. De kastar med jigg och vobbler och vad vi kan se landas en mindre gös. Vi känner inget och beger oss vidare. Larsson följer oss hack i häl men lyckas ändå gå på sten, det gick bra sån tur var. Vi testar vidare och efter ett tag suger det till i mitt spö. En fin gös på 1,8kg landas och vi börjar hoppas på att detta ska fortsätta under dagen. Vi vi flyttar vidare och landar några mindre gösar. Chrille tar sin första gös på vertikal och skiner ikapp med solen. Ingen större men det är gös. Larsson börjar misströsta men vägrar att ge upp. Vi tar lunch i den härliga höstsolen och njuter av väder och grillad korv.  Mätta och goa är vi laddade med ny energi. Vi drar söder ut över djupen, som blir till ett grund innan vi hinner reagera och vipps så förstår vi varför sjön kallas propellerdödarn. En fullfartskontakt tar bra på propellern men inte värre än att vi kan köra vidare. Vi nästa håla får Larsson fiske, härligt, nu har alla räddat namnet. Vi slänger i markören och drar några till i samma område. Vi skiljs åt, jag och Martin tar en liten omväg hem för att testa några intressanta spottar. Kvällen närmar sej, vi puttrar sakta förbi och genom enorma grundområden. För första gången på många månader kände både jag och Martin ett sug efter att jerka gädda. När sen det plaskar och blir virvlar framför båten titt som tätt blir inte suget mindre. Vi blir tvungna att ta oss under en bro och det var på håret att vi fick vända. Det blir ingen mer fiske, Martin tappar en bara. Vi glider mot rampen och klockan är närmare sju innan båten är uppe och en underbar dag till ända. Vi landar totalt 8 gösar av mindre storlek med en topp på 1,8kg. Det var längesen man såg så mycket båtar ute i en och samma sjö, och vi förstår varför ingen har större motor än en 4Hk :)

 

Söndagen den 10 oktober 2010 kl. 09:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Länkar:

www.fiskeshopen.com/

www.nyvab.se/

www.skrabean.se/

www.fiskenyheter.se/

www.sveaskog.se/Morrum-Lax/

www.fiskesnack.com/

www.edgeflyfishing.com/

www.ivosjon.nu/

www.svangstasfk.com/

www.morrumsansfvo.se/

www.pimpelforum.se/startsida/Pforum.html

www.specimen-svenskan.se/

www.sportfiskeguide.se/

www.abugarcia.se/

www.kanalgratis.se/

www.laxlyckan.se/se

www.fisheco.se/

www.fiskefeber.se/

fiskejournalen.se/

www.dagensfiske.se/

www.sliperiet.se/

 fishdaily.se/

 

 

www.bios.se/

www.salmo.com.pl/en/tag/salmo-poland/

Bloggar:

www.dyngballarna.com/

www.alexios.se/

www.helgea.com/

erlandsfiskedagbok.blogspot.se/ 

mickes-fiske.blogspot.com/

sorenessebo.powweb.com/pikefly/index.htm

www.skanskakustfiskeklubben.se/

www.catchwithcare.blogspot.com/

teamnyfiken.blogspot.com/

www.dyngballarna.com/mordargurkahemsida/index.htm

manhoods.blogspot.com/

fiskebloggen.se/

esoxluciussyndrome.blogspot.se/

Väder/Karta:

www.smhi.se/

www.eniro.se/

 

 

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Senaste Fisket!!

 (Klicka på bild nedan)

 

 Vi är fyra smålänningar som söker efter de stora fiskarna.Vi fiskar mest i Blekinge och Småland.