Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Team Diablo Fishing

Vi kammade noll men räddade livet på en pimplare !

Gemensamt fiske var planerat med våra kompisar i Team Dyngballarna. Det var dags att testa ett nytt stort vatten för oss i ismetesammanhang. Eftersom det var bestämt sedan länge fanns det ingen tvekan om att ställa in trots att inte vädret var det optimala för att få fisk. Några svinkalla nätter har genast gjort fisket mycket sämre. Vi möttes upp vi sjutiden imorse. Jag, Jonas och Martin från Diablo och Daniel & Alvar från Dyngballarna, med oss var även Larsson med pimpelskryllan i högsta hugg.

På vår väg mot den på förhand planerade fiskeviken hände det som aldrig har hänt innan. Närma en stengrynna går Jonas genom isen precis brevid mej. Han trillar i med halva kroppen men lyckas som tur är behålla ett ben på isen. Jag är rätt snabbt framme och hjälper honom upp. Flytoverallen håller honom förvånansvärt torr och efter att ha bytt strumpa och satt en plastpåse i kängan är han tillbaka i spel. Vi inser snabba att sjön inte är att lita på och vänder snabbt tillbaka till viken där vi kom ifrån. Där inser vi att isborren måste ha följt med Jonas ner i vaken men som tur var hade vi fler. Vi drar igång att rigga spö i hela viken. Dyngballarna kör på sitt håll och vi på vårt. Eftersom det är riktigt kallt känns det lyxigt men Martins specialtillverkade pluggar som vi apterar på linan för att det inte ska frysa i hålen.

När vi väl fått ut så när som alla spö ser jag och Martin en äldre herra entra isen på en spark !

-Här kommer en av de gamla rävarna säger Martin, och jag kan inte mer än hålla med. Det ser ut som om gubben är uppväxt på sjön, han kör sin spark rätt förbi våra grejer rätt ut mot storsjön. Vi säger till varann att hoppas gubben vet vad han pysslar med för där är inte isen bra. Vi hinner inte mer än vända ryggen mot förrän vi hör skrik på HJÄLP !" Helvete, gubben gick igenom. Nu drar det igång en räddningsaktion på isen som heter duga. Danne ringer SOS och vi skicker det lättaste vi har Jonas & Alvar med ett rep ut mot den svaga isen om vaken med en skrikande farbror. Vi får tag i en boende i huset vid stranden och han kommer snabbt med rep och stege. Efter mycket slit och rådigt handlande kan jonas o alvar till slut få upp honom på isen. Han låg säkert i 6-7 minuter så det var i sista sekunden. Ambulans och räddningstjänst är på plats på 12min, riktigt imponerande !! Då har vi lyckats få in mannen i värmen. Tack och lov gick det vägen. Han hade isdubb men det låg i pimpelskryllan och där gör de dessvärre ingen nytta !

Jonas och Martin gjorde ett försök att plocka upp Daniels isborr som försvann där Jonas gick igenom,men det gick tyvär ej.

Vårt fiske kom av sej lite efter detta men vi kämpade på i det fina vädret fram till halv tre. Totalt tre fäll men tyvärr ingen landad fisk. Så kan det vara ibland men idag kändes det som det kvittade ! Vi ska istället vara stolta över vårt agerande !

Nu får vi se när nästa tur blir, kanske blir det på hemmavatten igen.

Följ oss här på sidan !

 

//Johan

 

Söndagen den 20 februari 2011 kl. 22:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [17] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Länkar:

www.fiskeshopen.com/

www.nyvab.se/

www.skrabean.se/

www.fiskenyheter.se/

www.sveaskog.se/Morrum-Lax/

www.fiskesnack.com/

www.edgeflyfishing.com/

www.ivosjon.nu/

www.svangstasfk.com/

www.morrumsansfvo.se/

www.pimpelforum.se/startsida/Pforum.html

www.specimen-svenskan.se/

www.sportfiskeguide.se/

www.abugarcia.se/

www.kanalgratis.se/

www.laxlyckan.se/se

www.fisheco.se/

www.fiskefeber.se/

fiskejournalen.se/

www.dagensfiske.se/

www.sliperiet.se/

 fishdaily.se/

 

 

www.bios.se/

www.salmo.com.pl/en/tag/salmo-poland/

Bloggar:

www.dyngballarna.com/

www.alexios.se/

www.helgea.com/

erlandsfiskedagbok.blogspot.se/ 

mickes-fiske.blogspot.com/

sorenessebo.powweb.com/pikefly/index.htm

www.skanskakustfiskeklubben.se/

www.catchwithcare.blogspot.com/

teamnyfiken.blogspot.com/

www.dyngballarna.com/mordargurkahemsida/index.htm

manhoods.blogspot.com/

fiskebloggen.se/

esoxluciussyndrome.blogspot.se/

Väder/Karta:

www.smhi.se/

www.eniro.se/

 

 

 

 

 

 

 

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

Senaste Fisket!!

 (Klicka på bild nedan)

 

 Vi är fyra smålänningar som söker efter de stora fiskarna.Vi fiskar mest i Blekinge och Småland.